Capoeira i København for voksne – Kom og træn Capoeira alle dage.

Vil du træne capoeira, komme i god form, måde mennesker med vidt forskellig baggrund, styrke din balance, motorik og rykke dine grænser? Så er Capoeira er en fantastisk mulighed for at komme igang med netop det!

I København underviser vi capoeira i hele byen. Du kan træne capoeira på Nørrebro i Valby og i NV. Og der er plads til alle niveauer. Uanset om du har trænet i mange år eller lige har lyst til at prøve det for førrste gang tilpasses træningen dit niveau. Vores capoeira voksenhold består af både erfarne og højt graduerede elever, samt elever på mellemniveau og elever, der lige er startet. Vores såsom kører hele året og det er altid muligt at tilmelde sig vores capoeira voksenhold.

Hvad er Capoeira egentlig?

Capoeira er en afro-brasiliansk kamp-dans, ledsaget af traditionel sang og musik, som fortæller historier om capoeira og slavetiden i Brasilien. Udøvelsen af capoeira indebærer således flere elementer: kamp, med diverse spark og forsvar, samt akrobatiske øvelser, dans og rytme i takt til musikken, som er det bærende element, og som samtidig bestemmer tempoet i spillet, samt hvilket spil der spilles. Der findes flere forskellige spil, som hver især har deres egen dynamik og rytme.

Capoeira spilles to og to inde i en såkaldt roda, som er en rundkreds dannet af andre capoeiristas som synger og klapper, og andre som spiller musikken. Der er meget improvisation i capoeira, da du aldrig på forhånd kan vide hvilket spil, der vil opstå mellem de to capoeiristas inde i roda’en. Her kan alt opstå og det handler om at følge rytmen i musikken og få etableret et godt samspil med sin makker. Det gælder således ikke om at vinde over den anden, men om at få spillet til at flyde, hvor man skiftevis kalder; og svarer hinanden, med de forskellige angrebs- og forsvarsbevægelser som bruges i capoeira.

Undervisningen består af øvelser og sekvenser tilpasset de enkelte elevers niveau. Hver træning indeholder i varieret form og rækkefølge elementer fra capoeira sekvenser, musik og historie.

Du kan træne capoeira på voksenhold i:

Dansekapellet, Bispebjerg Torv 1, 2400 København NV med Contra-Mestre Dino
AFUK, Enghavevej 82B, 2450 København med Contra Mestre Jiló 
Prøvehallen i Valby med Contra-Mestre Sagui